Lyxig pasta med kött och svamp
Det här är inte ett recept jag skulle letat upp i första taget, främst för att det innehåller en massa svamp, vilket jag är allergisk mot. Men nu fick jag tipset från en kär vän, Ellinor, och resten av familjen gillar ju svamp. Som vanligt kan jag inte låta bli att göra vissa förenklingar och anpassningar i receptet, så här kommer min variant. Men vill ni se originalet finns det här >>
Lyxig pasta med oxfilé och svamp
till 3 portioner
1 ask färska champinjoner (eller annan svamp)
300 g oxfilé
neutral olja, att steka i
1 rödlök
2 klyftor vitlök
(på fotona kan man även ana att jag slängt i 1 burk burksvamp)
1 msk koncentrerad oxfond (eller kalvfond)
3 dl grädde
1 kvist färsk rosmarin
1 msk färsk timjan
1 knippe färsk bladpersilja
salt & Peppar
till servering:
pasta
på fotot kan man även se lite picklad blomkål
Börja med svampen. Skär champinjonerna i kvartar och stek i rykande het panna med lite olja tills svampen är riktigt snygg. Lägg åt sidan.
Dela oxfilén på mitten och skiva sen i tunna skivor. Bryn köttet, salta och peppra. Lägg åt sidan.
Skär rödlök i tunna båtar och hacka vitlök. Fräs i olja tills löken börjar bli mjuk. Häll på fond och grädde samt örterna. Låt puttra i ca 5 minuter.
Under tiden som såsen puttrar ihop, koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
Tillsätt kött till såsen och låt få ett snabbt uppkok. Blanda eventuellt även ner svampen, eller servera till.
Servera genast med pasta och lite extra persilja på toppen.
Ett gott rödvin till är verkligen pricken över i:et!
Reklam:
Lämna en kommentar