Ljuvligt god lördagsmiddag med kantarellrisotto

Jag sitter här och försöker skriva ett blogginlägg, och bara det att sitta här med fotona gör att jag vill ha mer, trots att jag precis lämnade matbordet.

svamp kantarell risotto

Jag vet, det ser inte ut som något speciellt.. men svampen och parmesanen.. mm.. och vinet.. och smörsmaken.. mm..

Kantarellrisotto

kantarellrisotto
Finhacka 1 liten gul lök. Rensa och skär 100 g kantareller i bitar.

kantarellrisotto
Fräs lök och svamp i 2 msk olivolja. Låt sedan 2,5 dl arborio (ris) fräsa med tills det är blankt och genomskinligt.

Tillsätt 1 dl torrt, vitt vin och låt det koka in. Blanda 5 dl vatten och 2 msk kycklingfond. Späd med lite buljong i taget allteftersom det kokar in. Låt koka på svag värme tills riskornen börjar bli mjuka men har en tydlig kärna kvar, det tar ca 20 min.

kantarellrisotto

Tillsätt 15 g smör och 1,5 dl riven parmesanost. Smaka av med salt och peppar.

Krydda köttet med peppar och stek.

På fotot överst i inlägget serveras risotton och köttet med en tomatsallad (tomat, rödlök, olja, citronsaft och vatten).

Källa: Receptet kommer ursprungligen från tv2:s go´kväll.

Kommentarer

annamaria skrev 2007-10-21 klockan 16:45

ååååååhhhhhhh vad gott!

Linda skrev 2007-10-21 klockan 16:39

Mmmm, risotto är verkligen smaskens!! Det brukar jag göra ofta. Det är supergott med färska champinjoner också.

Linda skrev 2007-10-24 klockan 07:27

Det låter jättegott. Jag ääälskar kantareller också.

Lämna en kommentar




Reklam: