Lithells nya grillkorvar
Lithells har nu lagom till sommaren kommit ut med tre specialrökta varianter av grillsäsongens toppsäljare: kabanoss, chorizo och grillkorv.
Kabanoss Extra alspånsrökt, köttmängd: 71 %.
Chorizo Bokspånsrökt, köttmängd: 71 %.
Grillkorv Bokspånsrökt, köttmängd 60 %.
Korvarna stoppas och röks i Sköllersta och är tillverkade av svenskt kött.
Vi slängde korvarna på grillen och fixade grillfest :)
Som tillbehör hade vi bland annat Baconpotatismajo. Har du inte testat denna så är det läge att göra det nu i sommar. Riktigt god!
..och coleslaw. Vet inte riktigt hur jag gjorde den här gången, men creme fraiche och majonäs som grund. Vitkål, morötter och lite gul lök. Kryddade med örtkryddor och lite senap. Vill du ha ett “riktigt” recept så finns Marias variant här >>.
Millans kommentar: Jag må vara tråkig, men jag tyckte att den vanliga grillkorven var godast, för då kom röksmaken fram. De andra sorterna var iof goda, men röksmaken försvann bland alla starka kryddor. Alla blev dock mätta och nöjda, vilket är ett bra betyg till korven.
Reklam:
Lämna en kommentar