Lisas orientaliska gryta
Det här receptet fick jag från Lisa i en receptswap. Receptet blev liggande och vi kände väl inte att det var något som lockade. Men efter att ha testat första gången är det här ett recept vi ofta gör mycket av. Lätt att frysa in och ha till lunch.
Lisas orientaliska gryta
1 purjolök
1 klyfta vitkål (ca 350 g)
500 g nötfärs
2 krm ingefära
1 vitlöksklyfta
1,5 tsk spiskummin
2,5 msk soja
2 dl köttbuljong (2 dl vatten + 1 köttbuljongtärning)
1 burk böngroddar
1 röd paprika
salt
peppar
tillbehör:
pasta ELLER
ris
tips:
Röran är god att servera i tortillas-bröd med blandade grönsaker.
Koka pastan enligt anvisningar på paketen.
Skölj och strimla purjolök och vitkål.
Bryn färs, lök och vitkål i lite matfett i en stekpanna på medelstark värme.
Ta det stora stekjärnet/grytan redan från början, för det blir trångt :)
Tillsätt ingefära, spiskummin, pressad vitlök, soja och buljong. Låt alltsammans koka på svag värme under lock ca 10 minuter.
Tillsätt böngroddar och strimlad paprika. Låt dem bli genomvarma. Krydda med salt och peppar.
Servera med pasta eller ris. Eller med tortillasbröd och grönsaker.
Tack till Lisa H för receptet!
Kommentarer
Linda skrev 2007-11-06 klockan 21:21
Det där låter som något jag skulle kunna tycka om. Får ta och testa vid tillfälle.
Maria skrev 2007-11-07 klockan 23:11
Den där grytan ska jag nog testa någon gång framöver, minus paprikan då så klart!
Reklam:
Lämna en kommentar