Linsbiffar med belugalinser

Riktigt goda linsbiffar med tugg i, men de tar lite tid att göra då det är många steg. Så gör gärna lite extra när du ändå är igång och frys in.

Fungerar riktigt bra att värma dagen efter i micro också.

Linsbiffar med belugalinser

Linsbiffar med belugalinser
till 4 portioner

1,5 dl Belugalinser
4,5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning

1 morot, finriven (ca 100 g)
1 liten gul lök, finhackad
1 klyfta vitlök, finhackad
3 soltorkade tomater + olja från burken

1 stor potatis ca 200 gram, kokt

2 äggulor
1 tsk Dijonsenap
salt & peppar

Till stekning:
olja

Till servering:
Sallad
Sås (räcker finfint med typ en klick matlagningsyoghurt/creme fraiche/turkisk yoghurt)
Cous cous/bulgur/mathavre

Linsbiffar med belugalinser

Koka belugalinserna enligt anvisningar på förpackningen och låt dem svalna. Mosa dem slarvigt med en gaffel, du ska fortfarande ha kvar en del hela linser.

Linsbiffar med belugalinser

Riv moroten fint, finhacka lök och vitlök samt tomaterna. Fräs tillsammans med lite av oljan från tomaterna. Låt svalna.

Mosa den kokta potatisen och blanda ihop med linserna och grönsaksfräset.

Linsbiffar med belugalinser

Rör ner äggula och smaksätt med dijonnsenap, salt & peppar.

Linsbiffar med belugalinser

Värm upp olja i ett stekjärn och klicka i smeten till små biffar.
Stek på medelvärme i ett par minuter på varje sida.

 

Källa: Receptet kommer ursprungligen från Kungmarkatta, men har blivit lite ändrade i vår variant.

Lämna en kommentar




Reklam: