Lingon- och rosépepparsill
Det blir ännu en sill idag :) Även denna gjorde vi på julafton. Påminner mycket om löksill, men med en extra twist som gick hem hos oss. Lingonen ger dessutom en vackert rosa nyans till sillen.
Lingon- och rosépepparsill
2 förpackningar urvattnade sillfiléer
Lag:
2 dl ättiksprit (12%)
4 dl strösocker
6 dl vatten
2 rödlökar
1 dl frysta lingon
10 kryddpepparkorn
12 rosépepparkorn
6 hela kryddnejlikor
2 lagerblad
Skölj sillen och låt den rinna av. Skär i bitar.
Lag: Koka upp ättika, socker och vatten. Låt svalna. Skala och skiva löken. Lägg lök, lingon och kryddor i lagen.
Skär sillen i bitar. Lägg dem i en burk och häll över lagen. Låt stå i kylen ca 2 dygn innan den serveras.
Reklam:
Lämna en kommentar