Lax med pestodressad pärlcouscous
Värmen är här och med den blir jag sugen på sallader istället för grytor. Lax är otroligt lättlagat och gott och med den här salladen till blir det en riktigt god middag.
Lax med pestodressad pärlcouscous
Lax
600 g laxfilé (färsk hel bit)
lite olja i botten på formen
smör som hyvlas över
salt & peppar
Couscous-sallad
pesto (i snabbvarianten köper du en färdig burk, annars är det såklart godare att göra egen pesto)
300 g Couscous Moghrabiah (stora cous cous)
150 g sugarsnaps
250 g edamamebönor
1/2 rödlök
sallad
machesallat
tomater
Lägg laxen i en oljad form. Hyvla över smör och krydda med salt & peppar. Sätt in i ugnen 175 grader 20-25 minuter.
Koka couscousen, sila av vattnet och låt svalna (eller spola i kallt vatten).
Strimla sugarsnapsen. Skala och skiva löken. Blanda pärlcouscousen med pesto, sugarsnaps, lök och bönor.
Servera laxen med pestodressad pärlcouscous-sallad.
Salladen i bilder :) Tips: Du kan förbereda salladen dagen innan och förvara i kylskåp.
Reklam:
Lämna en kommentar