Lax i vitvinssås med rom

Jag satt i telefon med en kompis och snackade mat, vilket inte är helt ovanligt när det gäller mig ;) Fick tips om en laxrätt hon själv inte hunnit att testa än, men som verkade så gott. Bara till att testa tänkte jag och planerade in det i matplaneringen. Tack för receptet Linda!

Lax i vitvinssås med rom
till 4 portioner

4 portionsbitar laxfilé a 125 g

10 strimlade salladslökar
2 msk smör
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl creme fraiche
1 dl vitt vin
2 msk vetemjöl
salt & peppar
1/2 dl hackad dill

tillbehör:
kaviarmix
potatis
smörfrästa sockerärter
gurka

Skär fisken i 3 cm stora bitar.

Hacka löken och fräs i smör i en gryta. Häll i vatten, buljongtärning, creme fraiche och vin. Koka upp såsen, rör ner vetemjölet utrört i lite kallt vatten. Salta och peppra. Sjud såsen någon minut.

Koka upp 3 dl saltat vatten och lägg ner laxen att sjuda några minuter. Ta upp bitarna med hålslev, lägg ner dem i såsen. Rör om försiktigt. Strö över dill.

Servera med rom, kokt potatis och grönsaker.

Millans kommentar: Lite lyxigt, men ändå lättlagat. Kan tänka mig att laga det här igen.

Lämna en kommentar




*