Lax i vitvinssås med rom
Jag satt i telefon med en kompis och snackade mat, vilket inte är helt ovanligt när det gäller mig ;) Fick tips om en laxrätt hon själv inte hunnit att testa än, men som verkade så gott. Bara till att testa tänkte jag och planerade in det i matplaneringen. Tack för receptet Linda!
Lax i vitvinssås med rom
till 4 portioner
4 portionsbitar laxfilé a 125 g
10 strimlade salladslökar
2 msk smör
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl creme fraiche
1 dl vitt vin
2 msk vetemjöl
salt & peppar
1/2 dl hackad dill
tillbehör:
kaviarmix
potatis
smörfrästa sockerärter
gurka
Skär fisken i 3 cm stora bitar.
Hacka löken och fräs i smör i en gryta. Häll i vatten, buljongtärning, creme fraiche och vin. Koka upp såsen, rör ner vetemjölet utrört i lite kallt vatten. Salta och peppra. Sjud såsen någon minut.
Koka upp 3 dl saltat vatten och lägg ner laxen att sjuda några minuter. Ta upp bitarna med hålslev, lägg ner dem i såsen. Rör om försiktigt. Strö över dill.
Servera med rom, kokt potatis och grönsaker.
Millans kommentar: Lite lyxigt, men ändå lättlagat. Kan tänka mig att laga det här igen.
Reklam:
Lämna en kommentar