Kycklinggryta med svamp och rosmarin

En fettsnål god gryta där hela hemligheten är färsk rosmarin i kombination med vinet. Grytan fungerar utmärkt att värma i micron dagen efter, men blir god även efter en runda i frysen.

kycklinggryta med rosmarin

Kycklinggryta med svamp och rosmarin
till 4 portioner

3 kycklingfiléer
olja
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
ev. 1 palsternacka

2 msk senap
1-2 dl rött vin
4-5 dl kycklingfond
1 msk tomatpuré

svamp (den här gången använde vi 1 burk champinjoner och 1 burk kantareller)
250 g körsbärstomater
färsk finhackad rosmarin

redning: vatten + mjöl vispas ihop och hälls ner tills såsen fått önskad konsistens

tillbehör:
bulgur/ris/potatis

Skär kycklingen i mindre bitar och fräs i lite olja tillsammans med klyftad gul lök, skivad palsternacka och finhackad vitlök. Tillsätt senap, vin, fond och tomatpuré och låt puttra tills kycklingen är färdig. Det tar ungefär en halvtimme.

Tillsätt svamp och halverade tomater. Finhacka färsk rosmarin att krydda med. Jag tycker att 1 msk blir bra, men smaka dig fram. Avsluta med salt & peppar.

millan_130309b

Servera grytan med exempelvis bulgur.

Kommentarer

Agneta skrev 2013-08-30 klockan 10:24

Hej, Vilken jättetrevlig blogg ni har, här kommer jag hitta mängder av inspiration! I det här receptet undrar jag över 4-5 dl kycklingfond, är det buljong av tärning ni menar eller är det fond från Bong tex? Den här grytan blir middag här hemma idag! Mvh Agneta

Millan skrev 2013-08-30 klockan 17:25

Hej Agneta! Tack för din kommentar! Det är mängd "färdig fond". Så du kan antingen ta 4-5 dl vatten + 1 buljongtärning, eller 4-5 dl vatten + ca 1,5 msk flytande koncentrerad buljong. Mängden buljong beror på vilken tillverkare och hur starkt man vill ha det. Försökte att maila dig på adressen du angav, men det studsade bara tillbaka. Men jag hoppas att du ser svaret här!

Lämna en kommentar




Reklam: