Kycklinggryta med svamp och grön paprika

kycklinggryta

Kycklinggryta med svamp och grön paprika
till 3 portioner

2 kycklingfileer
6 charlottenlökar
1 grön paprika

2 tsk olivolja

250 g skivade champinjoner (eller hela champinjoner i burk)

3 dl kyckling- eller hönsbuljong (1 hönsbuljongtärning + 3 dl vatten)
1,5 dl mjölk
3 msk maizenaredning för ljus sås
salt
peppar

till servering:
ris
sallad

 

Skär kycklingkötter i strimlor. Skala löken och skär den i fjärdedelar. Kärna ur och strimla paprikan.

Fräs löken i oljan i wok eller stekpanna på medelstark värme. Lägg i kycklingstrimlorna och stek dem under omrörning tills de fått fin färg och är genomstekta.

Lägg i chaminjonerna och paprikan (konserverade ska vara väl avrunna) och bryn dem tillsammans med det övriga.

Häll i buljongen, mjölken och redningen och låt koka upp. Smaksätt med peppar.

Servera med ris.

Lämna en kommentar




Reklam: