Kycklingfrikassé med dill
Mamma hade provlagat ett recept från “Matpusslet – Nya vardagsfavoriter för hela familjen” utgiven av ICA bokförlag. Hon berättade flera gånger hur gott det var så vi blev nyfikna på att testa. Idag hade vi dessutom min kompis Åsa på middagsbesök.
500 g kycklingfiléer
3 msk vetemjöl
2 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
4 morötter
1 msk ättika
1 msk socker
2 dl lätt creme fraiche
3-4 msk hackad dill
2-3 tsk salt
vitpeppar
koktpotatis
ärter
Strimla kycklingen och blanda den med mjölet.
Koka upp vattnet med buljongtärningen.
Skala och tärna morötterna. Koka dem i buljongen i 5 minuter.
Tillsätt kycklingen och sjud under lock i 3 minuter.
Rör ner ättika, socker och creme fraiche. Smaka av med salt och peppar.
Rör ner dillen precis före servering.
Och? Det var enkelt att göra och gick snabbt. Däremot tyckte jag inte det var speciellt gott. Eller det var ju inte äckligt heller. Som Åsa uttryckte det:
– Det finns godare vardagssaker att göra med kyckling.
Kommentarer
Martina skrev 2009-01-07 klockan 12:53
Åh, vad smarrigt! Värsta lyxen med kräftstjärtar:P Så himla bra med matbloggar där man kan gå in och spana när inspirationsnivån är på noll. Det tackar jag för=)
Reklam:
Lämna en kommentar