Kycklingfilégratäng på rostad sötpotatisbädd

Det här ser kanske inte så spännande ut, men det var riktigt gott! Den söta potatisen och ajvar blev en riktigt lyckad kombination. Lätt att göra mycket av dessutom!

kycklinggratäng och sötpotatis

Kycklingfilégratäng på rostad sötpotatisbädd
till 4-5 personer

1,5 kg sötpotatis
olivolja
salt & peppar

4 kycklingfiléer
100 g färskost
1/2 dl ajvar relish

2 paket bacon á 140 g
2 msk smör

2 dl creme fraiche med smak av paprika och chili
2 dl vispgrädde
2 msk basilika, finhackad
1 dl lagrad ost, riven

kycklinggratäng och sötpotatis

Sätt ugnen på 225 grader.

Skala potatisen och klyfta den. Lägg i botten på en stor ugnssäker form och häll över lite olja och rör runt. Salta och peppra. Rosta mitt i ugnen 20 minuter.

fylld kycklingfile

Putsa kycklingfiléerna och skär ett längsgående snitt i varje. Blanda samman färskost och ajvar. Bred ut blandningen i kycklingfiléerna.

kyckling inlindat i bacon

Linda baconskivorna runt kycklingen och fräs därefter filéerna i lite smör så att de får fin stekyta.
En del av fyllningen kommer att rinna ut när du steker, men låt det vara så. När du flyttar över kycklingen till formen, se till att allt följer med ner i formen :)

kycklinggratäng och sötpotatis

Lägg kycklingen ovanpå sötpotatisen i formen.

Rör samman creme fraiche, grädde och basilika. Häll såsen i formen. Strö riven ost och låt stå i ugnen tills kycklingfileerna är färdiga, vilket tar ca 15-20 minuter till, beroende på hur stora de är och hur länge du förstekte dem.

Källa: Receptet kommer ursprungligen från Året runt 28/2015, men vi har tagit bort flera av momenten för att slippa stöka ner hela köket.

Kommentarer

frejalimelake - Resor & Livsstil skrev 2015-11-05 klockan 19:20

Mums, något jag skulle vilja laga!

Lämna en kommentar




*