Kyckling med ingefära och fänkål
Jag letade efter recept att använda vår rabarber till och hittade ett hos iForm. Det där med rabarbern blev dock ingen höjdare, men kycklingen blev riktigt god. Så vi gjorde om det och tillsatte mer rotfrukter. Här i receptet har jag dock låtit raberbern vara kvar, så får du själv bestämma om du vill testa eller inte.
Kyckling med ingefära och rotfrukter
3 portioner
1 lime (saften)
2 msk soja
1 cm finriven färsk ingefära
2 kycklingfileer
olja
2 salladslökar
1 fänkålsknöl
2 morötter
1 palsternacka
250 g sköljda rabarber (fast ska jag vara helt ärlig så är jag inte speciellt förtjust i rabarber i den här rätten)
salt och peppar
tillbehör:
råris
Blanda limesaft med soja och ingefära. Lägg i stora kycklingbitar.
Skär salladslök i sneda bitar, fänkålen i tunna klyftor och rabarbern i sneda bitar.
Tillsätt oljan i en wok och snabbstek fänkålen, morötter och palsternacka så att de precis börjar mjukna. Ta upp och lägg på ett fat.
Stek nu den marinerade kycklingen (med lag) i woken och låt det sjuda i 10–15 minuter. Tillsätt eventuellt lite vatten om det börjar bli torrt.
Lägg i alla grönsakerna och värm upp.
Servera med ris.
Källa: Inspirationen till denna kommer från Iform, men är ändrad en hel del.
http://iform.se/kost/sunda-recept/recept-orientalisk-kyckling-med-rabarber
Reklam:
Lämna en kommentar