Kryddig smulpaj
Redan när pappa nämnde att äpplena på träden där hemma var mogna blev jag sugen på smulpaj.
Så jag åkte hem till mamma och pappa, där träden var fulla av härlig solmogen frukt. Jag plockade famnen full av solvarma ljuvliga äpplen.
Detta är lyx :) Sen åkte jag hem, tvingade Chrisse till “Kinesen” för att köpa vaniljsås och började fixa smulpaj.
Sätt ugnen på 225 grader. Skala, kärna ur 5-6 äppel och skär dem i klyftor.
Blanda ½ dl farinsocker, 1 tsk malen kanel och 1/2 tsk malen kardemumma. Lägg i äppelklyftorna och blanda.
Lägg klyftorna i en ugnssäker form.
Blanda 3/4 dl strösocker, 1 1/2 dl havregryn och 1 dl vetemjöl i en bunke. Finfördela 125 g smör i blandnigen till en smulig deg. Fördela smuldegen över frukten.
Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.
Njut :)
Kommentarer
Lina skrev 2007-09-10 klockan 09:55
Himmel och pannkaka - måste göras idag! Nu! :)
Camilla K skrev 2007-09-10 klockan 17:42
Sambon gjorde äppelpaj här hemma häromdagen *gör vågen*. Han har dock fått för sig att han AVSKYR pajdeg med havregryn i...så det fick bli utan. Men ärligt talat så tror jag din blev godare! ;-)
Ska nog testa den vid tillfälle och överbevisa honom hur gott det är!
Kramar från Camilla
Linda skrev 2007-09-11 klockan 16:03
Äppelpaj är något av det godaste som finns! Att bara stoppa in äppelklyftor, som man pudrat med kanel, i ugnen fungerar också bra när man är sugen på något sött och gott.
Reklam:
Lämna en kommentar