Krusbärsmarmelad med en touch av vanilj
Jag är ett fan av Dansukkers syltsocker 1+3, så även denna sylt/marmelad är baserad på denna produkt.
Du behöver:
2 liter röda krusbär
1 paket Syltsocker 1 +3
3/4 msk vaniljsocker
½ dl vatten
Gör så här:
1. skölj och snoppa krusbären.
2. Koka upp krusbären tillsammans med en ½ dl vatten i 10-15 minuter. Bären ska koka sönder!
3. Om du är som jag allergisk mot skal och stora bitar så ta av grytan från spisen och ta fram en stavmixer och mixa fruktmassan slät. Se upp så att det inte skvätter varma krusbär på dig!
4. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och blanda ner sockret.
5. Låt koka i 2 minuter.
6. Skumma väl!
7. Blanda ner vaniljsockret och se till så att det löses upp ordentligt.
8. Häll upp på varma väl rengjorda burkar.
9. Låt svalna och förvara sedan svalt.
Kommentarer
Chris skrev 2007-07-23 klockan 18:38
Mmmm, det ser väldigt gott ut! Måste genast gå ut och plantera några krusbärsbuskar!
Annelie skrev 2007-09-12 klockan 14:07
Jag har precis provat receptet & jag använde röda krusbär.¨
Det blev super gott!!!!!
Reklam:
Lämna en kommentar