Krämig rödbetssill
Vi fortsätter idag med ännu en av sillsorterna från årets julbord. En krämig rödbetssill där den söta rödbetan är perfekt ihop med den salta sillen. Men det krävs ju att man tycker om rödbetor för att gilla denna. Ett vackert inslag på julbordet.
Krämig rödbetssill
2 burkar inläggningssill (ca 420 g/burk)
4 rödbetor
2 msk majonnäs
2 dl crème fraiche
1 liten gul lök
1 tsk salt
1 krm peppar
Koka rödbetorna tills de är mjuka och skala dem.
Mixa hälften av rödbetorna (2 st) med majonnäs och crème fraiche i en matberedare eller med stavmixer.
Skala och finhacka löken. Blanda med rödbetsblandningen. Krydda med salt och peppar.
Häll av, skölj och skär sillen i bitar. Skär resten av rödbetorna i småtärningar och vänd ner tillsammans med sillen i rödbetsblandningen. Häll i en väl rengjord burk.
Låt stå i kylen minst 1 dygn före servering så att sillen hinner dra åt sig av smakerna.
Källa: Med inspriation från ICAs recept, dock ändrat till färska rödbetor vilket vi gillar betydligt bättre.
http://www.ica.se/recept/lattlagad-kramig-rodbetssill-714451/
Reklam:
Lämna en kommentar