Krämig risoni på stekhäll

Nu är det vår på riktigt i Skåne och vi har precis öppnat upp uteköket för säsongen. Visst, det går att laga mat där ute hela året, men jag gillar det här med säsongerna. Samma med slowcookern, den används mest på vintern hos oss. Nu åker den undan och det blir lite annan matlagning.

Oskar Ekman och Sara Hallonsten släppte nyligen “En till kokbok för stekhäll”. Så det blev ett perfekt tillfälle att testa något från boken.

Valet föll på “Krämig risoni med kyckling och serrano”. Och det blev riktigt gott! Jag kryddade kycklingen lite annorlunda från receptet och tillsatte lite gurkmeja för färgens skull. Men annars följde jag receptet. Även dottern åt och tyckte det var gott! Kommer definitivt testa fler recept ur boken!

Krämig risoni med kyckling och serrano

Krämig risoni på stekhäll
1 gul lök, finhackad
olja + smör
2,5 tärningar hönsbuljong
1,5 liter vatten
500 g risoni
2 dl grädde
100 g parmesan
ev. lite gurkmeja för färgens skull

till servering:
seranoskinka (som steks på stekhällen och får droppa av på hushållspapper)
kycklingfilé (som steks i flottet från seranoskinkan och läggs åt sidan medan man gör risonin)
tomatsallad
färsk dragon

Fräs löken i lite smör och olja ett par minuter.

Häll på vatten, koka upp och vispa ner buljongen. Tillsätt sedan risonin och rör runt. Sänk värmen till ett minimum.

Lägg på lock, lyft ofta och skrapa med stekspaden längs pannans botten så att risonin inte bränner fast. Efter 5 minuter tillsätter du grädde och parmesan. Rör runt ordentligt, smaka av och låt puttra klart till al dente.

Krämig risoni med kyckling och serrano

Servera med stekt kycklingfile, stekt serrano och en tomatsallad.

Krämig risoni med kyckling och serrano

En till kokbok för stekhäll
av Oskar Ekman och Sara Hallonsten

Finns att köpa här: https://stekman.se/produkt/en-till-kokbok-for-stekhall/

Lämna en kommentar




Reklam: