Krämig potatisgratäng med creme cheese, gräslök och bacon
Får jag bjuda på en potatisgratängsvariant där smaken kommer från salt bacon och krämig creme cheese.
Det går utmärkt att koka potatisen dagen innan, för att snabba på tillagningen. Tänk bara på att den behöver lite längre tid i ugnen för att bli helt varm på slutet.
Krämig potatisgratäng med creme cheese, gräslök och bacon
850 g fast potatis
ett paket bacon
2 gula lökar
en klick smör
1 msk vetemjöl
en grönsaksbuljongtärning
3 dl vatten
200 g creme cheese
torkad mejram
gräslök (fryst funkar perfekt)
serveringsförslag:
kött
majskorn
Skala och koka potatisen. Skala och hacka löken. Skär baconen i små bitar.
Sätt ugnen på 150 grader.
Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn i löken och baconen en stund. Strö över mjölet och häll på vattnet under omrörning. Lägg i buljongen. Koka upp. Tillsätt creme cheesen och låt smälta under omrörning på låg värme. Smaka av med salt och peppar.
Skär potatisen i klyftor och salta. Hacka gräslöken.
Varva potatis, såsen och det mesta av örterna i en ugnsfast form och grädda i ugnen 10-15 minuter.
Källa: 50 himmelska recept -Kraft foods Sverige, fast med lite ändringar
Reklam:
Lämna en kommentar