Krämig gryta med kyckling, pumpa och kokosmjölk till slow cookern

Vi köpte hem massa pumpor nu i höstas och lagar alla våra favoritrecept, men ett och annat nytt smyger sig in också. Den här krämiga grytan tar lite tid att göra eftersom du måste göra pumpapuré också. Men det är enkelt. Skala och skiva pumpa, ringla över lite olja och rosta i ugn på 200 grader tills pumpan är mjuk. Använd sen stavmixer och mixa tills du fått en slät puré. Du kan eventuellt behöva tillsätta lite vatten. Detta kan du förbereda flera dagar innan, om du exempelvis ändå gör ugnsbakad pumpa till middag.

Krämig gryta med kyckling, pumpa och kokosmjölk till slow cookern

Den ser inte mycket ut för världen, speciellt inte med detta mobilfoto eftersom jag glömde kameran. Men ni får tänka er den härliga doften av kokosmjölk och curry och garam masala.

Krämig gryta med kyckling, pumpa och kokosmjölk till slow cookern

såsen:
2 burkar kokosmjölk (den feta varianten, light fungerar inte för den riskerar att skära sig)
3 dl pumpapuré (se beskrivning i början på inlägget)
5 dl kycklingfond
1 msk curry
1/2 tsk gurkmeja
2 tsk garam masala
salt & peppar

1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
4 morötter
2 sötpotatisar
1 kg kycklingfilé
1 lime

till servering:
ris
grönsaker

Krämig gryta med kyckling, pumpa och kokosmjölk till slow cookern

Blanda samman alla ingredienserna till såsen i slow cookern. Du behöver vispa ihop det så att alla klumpar försvinner och kryddorna blandas.

Hacka gul lök och vitlök och lägg ner i grytan. Skala morötter och sötpotatis och skär i större bitar och lägg ner. Pressa ner saften från en lime.

Skär kycklingfilén i halvor eller stora bitar och lägg i.

Sätt igång på 6 timmar low.

Servera med ris och grönsaker.

Kommentarer

Liselotte skrev 2019-10-05 klockan 09:59

Ser gott ut! Men blandar du i pumpan med allt annat i grytan ? Jag brukar använda pumpa iställer potatis eller ris då jag äter LCHF

Millan skrev 2019-10-05 klockan 10:02

Liselotte: I just det här fallet använder vi pumpa för att smaksätta grytan och inte som tillbehör. Men pumpa är ju så gott och går att använda på så många sätt!

Lämna en kommentar




*