Kräftstjärtar med purjolök

Idag blev det en riktigt god sås med kräftstjärtar och purjolök.

Kräftstjärtar med purjolök

Kräftstjärtar med purjolök

1 stor burk kräftstjärtar
2 vitlöksklyftor
1 purjolök
2 dl creme fraiche
2 dl mjölk
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 citron
svartpeppar
chilikrydda

ca 400 g pasta

Koka pastan enligt anvisningar på paketen.

Skär purjolöken i tunna strimlor. Hetta upp lite olja i en stekpanna och pressa i vitlöken. Tillsätt purjon, fräs en kort stund så att den precis börjar mjukna. Blanda ner burken med creme fraiche och lägg i buljongtärningen. Tillsätt mjölken.

Riv skalet från citronen och pressa ner lite av saften. Krydda med svartpeppar och chili (tills såsen blev ljusrosa). Lägg sist i kräftstjärtarna. Ligger de i förlänge blir de sega.

Kräftstjärtar med purjolök

Blanda röran tillsammans med pastan och servera.

Kommentarer

Catty skrev 2008-04-23 klockan 10:58

det låter dundergott :)

Josefin skrev 2008-04-23 klockan 22:27

Jag undrar, vet du vart man kan få tag på Nigellas recept på nätet? Jag bläddrade förbi hennes program och såg något så gott :)

Caroline skrev 2008-04-24 klockan 18:12

Oooo du detta lät ju smaskens =) Måste jag prova nån dag. Går det bra att frysa in tro?

Berith skrev 2008-04-25 klockan 01:49

Till Josefin. Nigellas och de andra tv-kockarnas recept hittar man på www.recept.nu

Millan skrev 2008-04-25 klockan 13:51

Caroline: Tror att kräftstjärtarna blir sega om man fryser dem och sen värmer dem igen. Men såsen i övrigt lär ju gå bra att frysa.

Lämna en kommentar




Reklam: