Köttfärssåsrester och Kiviks Rödnos
Ständigt dessa rester som blir över. Det mesta åker ner i mina lunchlådor, vilket är bra, då jag inte gillar att kasta mat.
Nu blev det dock köttfärsås över och ingen pasta. Dessutom förmycket köttfärssås för en lunchlåda och förlite för att det ska räcka till middag för oss båda. Så vad gör man?
Såhär i kåltider, när vitkålen inte kostar många kronor per kilo är det perfekt att dryga ut med. Så en klyfta vitkål fick finrivas med osthyvel och blandas med köttfärssåsen som frästes upp.
Sen gjorde vi pannkakor och fyllde dem.
Rulla ihop och lägg i ugnssäker form och riv över ost. Gratinera 20-30 minuter i 200 grader. Servera med en sallad.
Resterna som inte bara blev en lyxig middag, utan dessutom två lunchlådor till :)
I glasen: Årets skörd från Kiviks musteri. Vi har bloggat om Rödnos flera gånger tidigare, men jag blir ändå lika förvånad varje gång det kommer en ny årgång hur god den är. Och nu finns den dessutom i stor flaska och alkoholfri. Njutning från första till sista droppen.
Reklam:
Lämna en kommentar