Köttfärssås och vinet Leaping Horse
Köttfärssås, så enkelt och så gott. Just idag hade vi tänkt korka upp en flaska rödvin, så det blev perfekt att smaksätta såsen med vinet också.
Köttfärsås
till 4-5 portioner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
olja
500 g nötfärs
2 tsk torkad rosmarin
salt & peppar
1-2 dl rött vin
1 burk pastasås napolitana
några tomater
till servering:
pasta
parmesan
basilikablad
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
Hacka gul lök och vitlök och fräs i lite olja i en gryta. Tillsätt nötfärs, rosmarin, salt & peppar. Låt fräsa en stund tills nötfärsen fått lite yta på sig.
Slå på vinet och låt koka upp.
Tillsätt pastasåsen. Hacka tomaterna och lägg i. Låt puttra tills det är dags att äta, gärna i några timmar om du har tid, så att smakerna hinner sätta sig ordentligt.
Om vinet:
Mycket fruktig smak med fatkaraktär, inslag av plommon, kaffe, choklad, svarta vinbär, örter och vanilj. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött.
Leaping Horse Nr 2695 hos Systembolaget
Pris: 89 kr
Källa: https://www.systembolaget.se/dryck/roda-viner/leaping-horse-269501
Ett lätt rödvin som passar perfekt när maten inte är så kraftig. Bra pris dessutom. Ett vin jag gärna köper hem igen.
Reklam:
Lämna en kommentar