Köttfärslimpa fylld med kantarellost och rökt skinka
4-5 portioner
Ingredienser:
500 gr köttfärs
1 dl havregryn
1,5 msk potatismjöl
1,25 dl vatten
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 ägg
1 paket á 140 gr bacon
Fyllning:
1 ask färskost med kantarellsmak (100 gr)
50 gr kallrökt skinka
1-2 msk hackad persilja
Gör så här:
1. Blanda havregrynen med vattnet och låt stå i någon minut. Blanda i potatismjölet och rör runt ordentligt.
2. Ha i färsen och salt och peppar. Blanda väl.
3. Ha i ägget. Blanda inte för länge för då blir köttfärsen seg. Jag använder degkrokarna till elvispen, men det går givetvis för hand också.
4. Hacka skinka och blanda den med osten. Vänd i den hackade persiljan.
5. Bred ut två ark med gladpack som ligger lite omlott. Ha ut köttfärsen i en rektangel.
6. Klicka ut fyllningen längs med en långsidan och rulla sedan ihop rullen som en rulltårta. Tryck ihop ändarna så att fyllningen inte åker ut.
7. Lägg köttfärslimpan i en ugnsfast form. Täck köttfärslimpan med baconskivor.
8. Sätt in köttfärslimpan i en 200 gr varm ugn i mitten och grädda den i 50-60 minuter. Håll koll så att baconet inte bränns.
Källa: Mamma
Marias kommentar:
Roligt med lite annorlunda smaksättning på köttfärslimpan. Serverade den idag till rostade rotfrukter med timjan och sedan lite rödvinsås för den som så önskade. Gott och det fungerade utmärkt i lunchlådan dagen efter. Blir det någon köttfärslimpa över så går det utmärkt att frysa den.
Reklam:
Lämna en kommentar