Korv med stuvade grönsaksmakaroner
Var sugen på stuvade makaroner en dag och kände att vi ville göra lite annorlunda. Speciellt annorlunda blev det inte, men ändå väldigt gott med lite grönsaker bland makaronerna. Detta är enkel vardagsmat som inte är svårt eller dyrt. Ska du bjuda en vegetarian finns det vegetariska korvar att ha till istället.
Korv med stuvade grönsaksmakaroner
10 dl mjölk
1/2 tsk salt
5 dl gammaldags makaroner
1-2 morötter
250 g broccoli i buketter
100 g sockerärter
1 dl gröna ärter
salt, peppar och riven muskot
400 g falukorv (eller annan korv)
smör att steka i
Koka upp mjölk och salt i en kastrull. Tillsätt makaronerna. Låt de svälla på svag värme utan lock ca 25 minuter. Rör ofta om. Smaksätt med salt, peppar och riven muskot.
Skala och skiva moroten. Koka alla grönsaker mjuka i lättsaltat vatten (lägg först i broccoli, sedan morötter och sist sockerärtorna så att de inte blir sönderkokta. Spara ärtorna tills grönsakerna är klara och släng i dem bara några sekunder på slutet.). Rör ner dem i makaronerna.
Skär korven i skivor. Hetta upp matfettet i en stekpanna och stek korven någon minut på varje sida eller grilla den i en grillpanna.
Servera grönsaksmakaronerna med stekt eller grillad korv.
Reklam:
Lämna en kommentar