Korea – Del 4

Idag tänkte jag dela med mig lite bilder på en mattrend som verkar vara STOR i korea. Nämligen matlagning ute vid bordet där gästen sitter. I ett tidigare inlägg skrev jag ju om Shabu Shabu som tillagas på bordet man sitter vid och de två senaste dagarna har jag och Martin, utan hjälp av koreaner eller folk som bor här, lyckats få tag i “bordslagad” mat.

Matlagning 1
Först har vi gårdagens middag. En blandning av ris, lök, svamp, grönsaker (odefinierade) och kyckling.

Matlagning 2
Och idag blev det blandade grillspett. Vi har från vänster: Svamp, räka, vitlök, fläsk, fisk, kyckling, fläsk och sist kyckling. På fatet i bakgrunden ligger fler kycklingspett samt ett spett med någon sorts bönor på.

Cass öl :)
Till dagen mat drack vi naturligtvis Cass!

Som besökare i korea är det ganska trevligt med “bordslagad” mat även om det kan ibland ta lite väl lång tid att äta. Definitivt något att rekomendera!

Nattbild
Jag tänkte avsluta det här inlägget med en nattbild från Suwon. Bilden är tagen ca 50m från hotellet där jag bor.

Kommentarer

Millan skrev 2007-04-07 klockan 15:23

Jag vill också dricka öl och testa skum mat.. *avis*

Marie skrev 2007-04-07 klockan 16:40

Det här ser ju riktigt gott ut! Spännande! Ganska bra när de lagar till det vid bordet för då ser man ju vad det är de blandar i. Väntar med spänning på nästa inlägg. Kram.

Berith skrev 2007-04-08 klockan 12:45

Hej Chrisse! Vi är många som skulle vilja vara med dig.

Rix skrev 2007-04-09 klockan 09:17

Det ser ju rätt trevligt ut med all annorlunda mat, jag kan hänga med nästa gång i handbagaget och gå och prova mat medans du jobbar :)

Chrisse skrev 2007-04-09 klockan 10:00

Millan. Du hade inte velat testa all skum mat. Du vill veta vad du äter och det gör man inte här :) Marie. Jo man kan ju se vad dom häller i men det är verkligen inte alltid man vet vad det är endå. Berith. Det hade varit roligare om jag hade haft lite sällskap. Är mest jobb som det är nu.

Chrisse skrev 2007-04-09 klockan 10:27

Rix. Är många som vill få plats i mitt handbagage nu. Ni får nog slåss om saken :)

Åsa, mrsklintan skrev 2007-04-10 klockan 11:06

Oh, vad kul med annorlunda kök! Keep it coming! Är verkligen allt gott? Det verkar finnas så mycket som är starkt. Antar att du gillar stark mat :-) Hur är det med andra kryddsmaker? Använder de örter, salt...? Är det mest grytor? Ha det bra Chrisse! Mvh Åsa

Chrisse skrev 2007-04-10 klockan 12:50

Åsa. Det är verkligen inte allt som är gott men jag har haft tur den här resan och ja, jag gillar stark mat. Det är väldigt lite salt och väldigt mycket chilli och vitlök. Lite så kan man nog sammanfatta kryddningen. Mycket grytor och röror och soppor (som jag mest undviker). Och sen är dom inspirerade av usa så macdonals och friterad kyckling finns det i överflöd om man vill ha sånt.

Lämna en kommentar
Reklam: