Korea – Del 2

Idag blev det riktig höjdarmat!

Efter jobb åkte jag med ett gäng arbetskamrater för att äta Shabu Shabu. Koreansk Fondue skulle man nästan kunna kalla det.

Shabu Shabu Bild 1
Vi fick in en gryta som de tände en gaslåda under, lite kött och naturligtvis Kimchi.

Shabu Shabu 2
Grytan var full med kokande (kryddig) buljong, potatisskivor, svamp och blandade grönsaker med något som bland annat påminnde om sjögräs. I denna röran la vi sedan ner köttet som fick tillagas en stund. Sedan plockade vi åt oss vad vi ville ha från grytan och åt med god aptit.

Shabu Shabu Bild 3
När köttet började ta slut hällde vi i en skål med nudlar och fortsatte äta.

Grytan började efter en stund ta slut och vi sa till att vi var redo. Då plockade de undan grytan som fortfarande innehöll lite buljong i botten.

Shabu Shabu Bild 4
Efter ett par minuter kom dom tillbaks med grytan. Då hade de blandat ner en ris- och grönsaktröra med buljongen och vi fortsätte smaska.

Som ni kanske förstår så tar det ganska lång tid att äta den här rätten och vi satt dessutom traditionellt på golvet så benen somnade. Men det var det verkligen värt kan jag lova! Mycket gott!

Till maten drack vi den inhemska ölen Cass som trots namnet faktiskt smakare riktigt gott.

/ Korearesenären

Kommentarer

Maria skrev 2007-04-04 klockan 16:59

Åh, det ser jättegott ut! Undrar dock om jag som vanlig turist hade vågat mig på att prova något liknande? Undrar om man hade fattat hur man skulle gå till väga?

Chris skrev 2007-04-04 klockan 18:31

Det här ser väldigt gott ut! Men det låter som om det gäller att vara rejält hungrig när man kommer till restaurangen.

Karin skrev 2007-04-04 klockan 20:28

Per står brevid och smackar och håller med; det är väldigt gott! Själv är jag nästan sugen på att smaka.

Chrisse skrev 2007-04-05 klockan 05:31

Maria. Nej det är nog inte så lätt om man inte får hjälp. Personalen på stället kan ju knappt engelska så det är svårt att få hjälp. Jag har ju turen att vi har ett par anställda som varit här i korea i ett år nu och dessutom har vi koreanska personer anställda. Utan dem hade jag inte heller fått tag i så god och spännande mat :) Chris. Jag var hungrig så det gick bra. Men fördelen är att även om det är mycket mat så är det oftast nyttig mat. De använder väldigt lite fett och väldigt lite salt och socker. Folk som åker hit brukar faktiskt gå ner i vikt även om dom äter okej. Karin. Bara nästan? Det ska finnas i koreansk restaurang i Helsingborg som är okej. Dom kanske har Shabu Shabu där. :)

Lämna en kommentar
Reklam: