Klassisk chokladpudding från hemkunskapen
Jag kan inte minnas att vi någonsin gjorde chokladpudding i hemkunskapen i skolan, men receptet var prydligt nerskrivet på en lapp och trillade ut från boken en dag när jag flyttade runt saker. Resultatet blev en mild chokladpudding med tjock konsistens.
Klassisk chokladpudding från hemkunskapen
till 3 portioner
1 ägg
5 msk majs-stärkelse (finns ex. från Maizena eller ICA)
3 msk strösocker
3,5 msk kakaopulver
1 msk vaniljsocker (tillsätt gärna en gnutta vaniljpulver, för att förstärka vaniljsmaken)
5 dl standardmjölk
till servering:
grädde
bär
Vispa lätt upp ägget i en kastrull och tillsätt sedan de andra ingredienserna. Vispa ihop.
Ställ på platta och rör hela tiden tills det börjar sjuda i kastrullen. Låt det småputtra några minuter, så att puddingen tjocknar. Ta av från plattan och låt svalna något.
Häll upp i portionsformar och ställ i kylen minst 4 timmar.
Servera med vispad grädde och bär.
Reklam:
Lämna en kommentar