Kasslergratäng med ostsås
Det började med ett viktväktarrecept en gång i tiden. Sedan dess har vi ändrat så mycket att det knappast är ett VV-recept längre. Men gott har det blivit! Kasslergratängen är en favorit när vi behöver mycket mat. Det blir både middagar och lunchlådor av detta. Den går dessutom utmärkt att frysa in i portionsbitar för att sedan tina i micron. Mycket mat för pengarna!
Kasslergratäng med ostsås
till 6 portioner
400 g bandspaghetti
400 g kassler i tärningar
1 strimlad purjolök
3 finhackade vitlöksklyftor
1 finhackad röd paprika
2 tsk flytande margarin eller olja
2 dl frysta ärtor
2 dl (frysta) majskorn
1,5 msk tomatpuré
1 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
salt och peppar efter smak
Ostsås:
150 g riven ost
1,5 dl matlagningsgrädde
2-3 dl mjölk
Tillbehör:
servera gärna med en sallad
Tips:
Har du en bit squash över, grovriv den och blanda med pastan.
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka spaghettin efter anvisningar på paketet. Häll av vattnet. Smörj en ugnssäker form med 1 tsk olja eller flytande margarin. Häll i spaghettin.
Fräs purjolök, vitlök, paprika och kassler i lite olja eller flytande margarin. Låt fräsa ca 5 minuter.
Lägg sedan i ärter, majs, tomatpuré, grädde och mjölk. Låt småkoka ytterligare 3-4 minuter. Krydda och häll röran över spaghettin.
Blanda ost, grädde och mjölk och häll över.
Ställ in i ugnen ca 20 minuter. Låt sedan stå 5 minuter innan servering.
Kommentarer
Caroline skrev 2007-08-29 klockan 23:11
Mmm detta ska jag prova nångång!! Fast med skinka får det väl bli då, då sambon inte gillar kassler! Det är ju det godaste som finns! Kassler med kasslersås, bryssekål och smörvärmda majs och minimorötter!!! MUMS!!!!
Malin skrev 2008-06-17 klockan 12:31
lät jätte gott ska pröva det idag =)
Reklam:
Lämna en kommentar