Kantarelltoast med brieost

Hösten är här på riktigt och det gäller att passa på att njuta av skogens gula guld i form av smörstekta kantareller.

Dagen till ära serverades de smörstekta på en ciabatta och toppades med en skiva brieost som sakta fick smälta över de varma kantarellerna. Du kan även lägga in mackan i ugnen som är satt på grill eller högsta effekten och låta smälta osten ytterligare lite om du vill ha den lite mera krämig. Passa bara så att inte allting bränns!

Ett alternativ till ciabatta är givetvis en skiva surdegsbröd som fungerar finfint!

Idag fanns inget surdegsbröd att tillgå så jag delade en ciabatta och slängde i den med snittsedan ner i en stekpanna tillsammans med lite smör och lätt den få lite färg.

Samtidigt så kokade jag ur vätskan ur kantarellerna och sen klickade jag i lite smör och smakade av med salt och svartpeppar från kvarn.

Toppade det hela med en rejäl skiva brieost och sen var det bara att njuta för fulla muggar.

Åh så gott det var!

Kommentarer

Emmas Kök skrev 2010-09-14 klockan 17:17

Ser supergott ut! Jag ska försöka äta detta i helgen!

Berith skrev 2010-09-14 klockan 18:16

Det här ser verkligen gott ut!

Freedomtravel skrev 2010-09-14 klockan 21:17

Oj, hjälp vad gott det ser ut! Nu måste vi snart gå och plocka kantareller på Coop eller på Hötorget ;)

Millan skrev 2010-09-14 klockan 21:28

Åå vilken underbar macka! Vill ha!

Lämna en kommentar




*