Jiangua shala
Hos Ann-lou (http://matderiven.blogspot.com/) hittade jag följande text som genast fick mig att bli nyfiken:
Jiangua shala, kinesisk gurksallad har blivit en favorit som sidorätt till asiatisk mat hos mig. Salladen är fräsch och krispig och lyfter de flesta rätter. Den sägs även lindra förkylningar vilket aldrig är fel.
Så det var bara till att testa :)
Jiangua shala – Kinesisk gurksallad
1 gurka
1-2 vitlökar
2 msk sesamolja
2 msk risvinsvinäger el vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
1/2 tsk strösocker
rostade sesamfrön
Skär gurkan i smala strimlor. Skala och finhacka vitlöken och blanda den med gurkan. Tillsätt sesamolja, vinäger, salt och socker. Låt gurkan marinera i minst 10 minuter, gärna längre. Ju längre den får dra, desto mer smak. Dekorera med sesamfrön som rostats några minuter i stekpanna tills de blivit gyllenbruna. Jag gillar att även blanda i svarta sesamfrön som har en starkare smak. Förvara i kylskåp.
Och? Det smakade “asiatiskt” men jag vet inte riktigt vilken mat jag ska äta detta till. Dagens fisk och potatismos var ingen höjdarkombination iaf.
Reklam:
Lämna en kommentar