Japansk sushi

Med bara ett par dagars affärsresa i Tokyo och mycket jobb är det svårt att hinna med något turistande. Men om det fanns en sak man bara måste prova i Japan så är det väl endå sushi! Jag är inte speciellt glad för rå fisk och äter hellre hamburgare när Millan vill ha sushi. Men som sagt är man i Tokyo så .. Vi letade upp närmsta sushiställe och slog oss ner i baren.

Skylten lovade gott om sorter att välja på.

Inne på sushibaren möttes vi av en glad Sushikock som förvånansvärt nog pratade hyffsad engelska. Vi fick vars en meny placerad framför oss och fick välja vad vi ville ha. Kocken stod bara någon meter ifrån oss och när vi sa namnet på en bit hojtade han HAI, byggde ihop biten och placerade den framför oss. Eftersom vi uppenbarligen inte hade så bra koll så berättade han för varje bit om man skulle ha soja eller inte på just den biten.

En glad suchikock.

Laxsushi

De flesta bitarna var till min stora förvåning RIKTIGT goda! Det här stället var inget speciellt, bara den lokala susihbaren runt hörnet från hotellet, men så färsk och god fish har jag aldrig fått på något ställe hemma i Sverige. Hela upplevelsen att sitta i baren, peka och få bitarna nygjorda var dessutom väldigt trevlig.

Tummen upp för sushi i Tokyo!!

Kommentarer

Millan skrev 2008-09-23 klockan 10:51

Jag vill också äta sushi i Japan! Min tråkiga lunchlåda känns inte så lockande just nu..

gimgim skrev 2008-09-23 klockan 10:24

Åh-.. så gott med sushi!! Älskar verkligen det =P

Catty skrev 2008-09-23 klockan 15:35

det där hade min sambo ÄLSKAT :)

Marias kakburk skrev 2008-09-23 klockan 16:52

Häftigt att få de serverat på det sättet, ser riktigt gott ut:)!

ida skrev 2008-09-24 klockan 04:20

Så kul att läsa om din resa - särskilt nu när jag läser japanska. :) Jag har bara haft fyra lektioner än så länge men kan alla hiragana-tecknen och en massa ord. Jag hade gjort mycket för att vara i dina skor!!

Linda skrev 2008-09-25 klockan 14:09

Kul att få testa sushi i Japan. Skulle också vilja besöka Japan... :)

Cecilia/Fin_Honey skrev 2008-10-09 klockan 11:43

Lyckost jag som verkligen älskar sushi, planerar att åka till Japan behöver ju bara bra med pengar först ;)

Lämna en kommentar
Reklam: