Italiensk korvgryta
Vad som är italienskt med denna låter jag vara osagt, men namnet gav jag den enbart efter smaken på buljongtärningarna. Låt mig presentera Italiensk korvgryta!
Det blir mycket mat av den här grytan och den fungerar bra att frysa. Jag gillar även att blanda ner palsternacka och broccolibuketter i denna, för att få lite variation.
[Uppdatering] (Tack för kommentaren Sara!)
I receptet nedan används Knorrs Italiensk ört-buljongtärningar, som utgått ur sortimentet. För att komma så nära som möjligt med kryddningen, använd istället en grönsaksbuljongtärning som grund. Krydda upp med en blandning av:
Mycket av: Basilika, Oregano
Mindre av: vitlök, paprikapulver (det är här färgen kommer från), lökpulver, gnutta socker.
Italiensk korvgryta
800 g falukorv
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
smör
3 morötter
2,5 dl matlagningsgrädde
ca 3 dl vatten eller mjölk
2 italiensk ört-buljongtärningar (knorr)
1 msk finhackad libbsticka
Serveringsförslag:
Ris eller potatis
Skär löken i klyftor och hacka vitlöken. Fräs i smör i en gryta tills löken börjar mjukna.
Skär falukorven i halvmånar och låt fräsa med löken en kort stund.
Häll på vätskan och smaksätt med buljongtärningarna och kryddorna. Skala morötterna och skär i mindre bitar och lägg i. Låt puttra tills morötterna börjat mjukna.
Servera den Italiensk korvgrytan med potatis eller ris (eller liknande).
Kommentarer
Linda skrev 2010-07-19 klockan 07:05
vad gott de ser ut, denna gryta måste jag ta och testa,
Sara skrev 2024-07-03 klockan 14:24
Kommit på någon ersättare till buljongen? Mina barn älskade denna grytan och saknar den
Millan skrev 2024-07-04 klockan 10:00
Hej Sara! Inte exakt samma, men jag läste på vad som fanns i buljongen och använder nu istället grönsaksbuljong som grund, sen kryddar jag upp med:
Mycket av: Basilika, Oregano
Mindre av: vitlök, paprikapulver, lökpulver, gnutta socker
Då kommer jag ganska nära deras variant iaf! Lycka till!
Reklam:
Lämna en kommentar