I Love Paris In The Springtime
I Love Paris In The Springtime, sjöng Doris Day en gång i tiden. Och jag kan inte annat än att hålla med efter att ha spenderat en romantisk påsk i Paris.
Givetvis hade jag hört allt om otrevliga fransmän som vägrar att prata engelska. Men faktum är att vi inte mötte en enda under våra dagar där. Vi mötte flera som inte kunde ett ord engelska, som den lilla söta damen nere i tunnelbanan. Men peka, det kunde hon och hjälpte oss genom biljettautomaten som bara hade franska som språkval. Och visst, kyparen på den mysiga resturangen kunde inte förklara exakt vad kockens val var. Men han gjorde så gott han kunde och fick fram att det var “white fish” och “banana leaf”. Inga sura miner någonstans.
Så idag tänkte jag bjuda på ett blogginlägg med några av de saker och platser som gjorde oss mest glada i Paris. Har du egna Paristips så kan du ju passa på att kommentera på det här inlägget så att någon annan kan dra nytta av dem.
Vi börjar med lite ljuvliga baguetter. Överallt ligger det ställen där man får riktiga surdegsbaguetter med tuggmotstånd. Vi såg några subway-butiker men de glömmer vi snabbt igen. Istället tänker vi på baguetter med smaskiga fyllningar.
Baguett med parma, parmesan och rucola.
Baguett med sallad, kyckling, morot och pumpakärnor.
Är man inte sugen på baguetter så finns det crepes både i stånd, på gator och inne på restauranger. På en mysig liten restaurang beställde jag in en med ost och skinka. Den ser inte mycket ut för världen, men god var den.
Och uppe i Montmartre åt vi sockerfyllda crepes från ett litet gatustånd.
På nätet läste vi:
9. The very best and most impressive grocery store—it makes Dean & DeLuca in New York look silly—is the Grande à‰picerie, on the bottom floor of the Bon Marché department store in the 7th. This alone is worth a trip to Paris—seriously.
Källa: http://girlsguidetoparis.com/archives/must-dos-in-paris/
Inget snack om saken – dit skulle vi!
La grande epicerie de Paris
http://www.lagrandeepicerie.fr/#fr-FR/home
Underbart fräscht och en njutning för ögonen.
Lite färsk tryffel.
Butiken var underbar, det håller jag med om. Prismässigt så var det inte lika underbart. Det mesta var faktiskt svindyrt.
Men fina macarons hade de gott om.
På tal om Macarons så fanns det verkligen överallt..
Till och med McDonalds serverade Macrons.
Men bästa stället för Macrons får nog bli Ladurée.
http://www.laduree.fr/
Ett av de mysigaste ställena vi hittade var dock en gammal matmarknad, en av Paris äldsta.
Adress: Rue Monge, i närheten av Metrostationen Pl. Monge
Enligt en gammal guidebok jag hittade så är öppettiderna ons, fre, sön 7.00-14.30.
Detta var verkligen en underbar syn!
Och ostar av alla dess slag.
Ett stånd med macarons :) Jag tycker egentligen inte att de är sådär supergoda, men nog sjutton blir man lockad när de ligger där!
En sak som fick följa med hem till sverige var flera av dessa salamikorvar. Den som var smaksatt med getost var en riktig höjdare vill jag lova.
What? Pringles med ketchup? Hur skulle två äckliga saker bli goda? Nä, dessa fick stanna i butiken.
Och är det nu ett inlägg om Paris så får jag väl ha med lite icke-matrelaterade foton också. Vad sägs om Louvren i solnedgången?
Eller den här lilla mysiga bokhandeln vi råkade gå förbi.
Eiffeltornet :)
En kväll åkte vi upp till Montmartre. Guideboken First Class hade en promenad där uppe som enligt dem skulle ta 1,5 timme, vilket kändes som en lagom avslutning på kvällen. Den där promenaden tog mycket längre tid vill jag lova, för överallt dök det upp butiker jag ville besöka. En mysig kakbutik, en Kusmi-butik (där jag kunnat stå och dregla i timmar), kryddbutiker och allt jag kunnat drömma om. Så om du planerar ett besök i Paris så missa för allt i världen inte området Montmartre.
En av de större kedjorna som fanns där var La Cure Gourmande.
http://www.la-cure-gourmande.com/
På vissa gator var det fullt med folk, vilket inte var så konstigt med tanke på hur mysigt det var där.
Paris enda vingård hittar man här uppe.
Från Sacré-Cœur har man en underbar utsikt över Paris.
Vi bodde på Concorde Opera Paris, som visade sig vara ett mycket trevligt hotell! Utsökt frukostbuffe som dessutom serverade ett av mina favoritteer, Løv.
Att påskharen hittade in på vårt hotellrum och lämnade ett chokladägg efter sig gjorde ju inte saken sämre ;)
Concorde Opera Paris
108, rue Saint-Lazare
Paris är en riktig mysig stad och vi återvänder gärna hit igen. Det här inlägget kretsar mest kring mat, som sig bör i en matblogg. Nu sätter jag punkt för inlägget, utan att berätta om allt annat fantastiskt vi upplevde, och hoppas att jag lyckats locka någon till att besöka Paris :)
Kommentarer
Samara skrev 2012-04-15 klockan 19:25
Min man dräglade över den första mackan, men ryggade bakåt åt den med morot ;)
tack så mycket för det här inlägget, vi ska till Paris i sommar.
Millan skrev 2012-04-15 klockan 19:31
Samara: Vad kul att du gillar inlägget! Den första mackan var Chrisses, den andra min ;)
Jag hoppas att ni får en lika underbar resa som vi hade!
Marie skrev 2012-04-15 klockan 21:32
Åh, vad underbart det ser ut! Man blir riktigt frestad att åka dit.
Tack för att ni delat med er i detta härliga inlägg.
Berith skrev 2012-04-15 klockan 22:12
Så fina bilder och lockande text!
Man blir riktigt sugen på att åka dit.
Maria skrev 2012-04-15 klockan 21:43
TACK för att du skrev ett så bra inlägg. Detta kan vi utgå ifrån när det är vår tur att åka dit i juli.
Emilia skrev 2012-04-16 klockan 14:57
Åh, vilket bra inlägg! Åker nämligen till Paris om 1,5 vecka!
Sandra skrev 2012-04-17 klockan 21:47
TACK för tipsen!
Åker till Paris i slutet av maj...
Lene skrev 2012-05-06 klockan 07:48
Perfekt läsning inför vår resa till Paris i början på juni. :)
Reklam:
Lämna en kommentar