Honungsglaserad halloumi och spetskålssallad
En superhärlig vegetarisk sommarsallad med Honungsglaserad halloumi och spetskålssallad, där just halloumin är stjärnan. Fungerar till vilken sallad som helst egentligen, men jag gillar just att kombinera den med spetskål.
Honungsglaserad halloumi och spetskålssallad
🥗 Sallad bestående av:
spetskål
paprika
morötter
salladslök
rädisor
koriander
Strimla kålen. Skölj och strimla paprika. Skala och skär morötter i tunna stavar. Grovhacka salladslök. Skär rädisor i tunna skivor. Grovhacka koriandern.
Honungsglaserad halloumi
200 g halloumi
1 msk djupfryst hackad ingefära
1 vitlöksklyfta
2 msk soja
2 msk ketchup
2 msk honung
1/2 lime (saften)
1 msk sesamfrön
Skala och pressa vitlök.
Blanda med ingefära, soja, ketchup, honung och juice limen i en skål.
Tillsätt sesamfrön till glazen och rör om.
Hetta upp en skvätt olja i en stekpanna på medelhög värme.
Skär haloumi i 1 cm breda stavar och stek dem i 2-3 min.
Tillsätt glazen och stek i ytterligare 1-2 min tills den tjocknat.
Servering
Lägg upp sallad i skålar och varva ingredienserna. Toppa med haloumi och rejält med koriander. Sen är det bara att njuta!
Det är lätt att variera salladen, här använder jag även rödkål, grön paprika och gurka. Men det är ju bara att blanda ner alla dina egna favoriter!
Reklam:
Lämna en kommentar