Havrescones gjorda med mjölk
Jag har alltid gjort Scones med filmjölk. Trodde nästan att det var ett måste. Men så en dag hittade jag det här receptet i en Årets Runt-tidning. Och tänka sig, det gick precis lika bra utan filmjölk. Frågan är om inte dessa till och med blev lite bättre än mina vanliga. Dock har jag tagit bort sockret som de tyckte att man skulle ha i. Det blev lite väl mycket dessertkaka av det hela.
Havrescones gjorda med mjölk
till 2 kakor
3 dl vetemjöl
2,25 dl havregryn + lite till garnering
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
50 g smör
1,5 dl mjölk
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda vetemjöl, havregryn, bakpulver och salt i en bunke. Hyvla ner smöret och finfördela med fingrarna till en grynig massa. Blanda ner mjölk och arbeta ihop till en kladdig deg.
Dela degen i två bitar och platta ut på bakplåtspapper till runda kakor, ca 15 cm i diameter. Skär ett kryss i varje kaka och nagga med gaffel. Strö eventuellt över havregryn.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Källa: Receptet kommer ursprungligen från tidningen Årets Runt (nr 32 2013), men är delvis ändrat.
Kommentarer
Trollmamma skrev 2014-05-14 klockan 09:22
Man kan ha vatten eller mjölk eller nästan vad man vill i scones. Det blir lite skillnad på hur spröda de blir, och hur klibbig degen blir. Jag tycker nog att de med vatten är bäst.
Reklam:
Lämna en kommentar