Havrebollar
Ingredienser:
6 dl havregryn
0,5 dl kokos
125 gr smält smör
0,5 dl kokt kaffe
0,5 dl mjölk
4 msk O´boy
2 dl socker
Gör så här:
1. Smält smöret och ställ åt sidan.
2. Brygg kaffet och låt svalna något.
3. Blanda samtliga ingredienser och vispa sedan i ca 10 min så att allting blandas väl och havregrynen mals sönder något.
4. Låt smeten stelna i kylskåp innan du rullar till bollar som du sedan rullar i koks (eller pärlsocker om du föredrar det).
Marias kommentar:
Lite mildare i smaken än vanliga chokladbollar. Ett gammalt barndomsrecept och sist jag gjorde dessa var väl när jag var i 10-års ålder. Som vuxen tyckte jag inte de var fullt så goda som jag ville minnas att jag tyckte när jag var yngre.
Hos barnen gick de dock hem och vi vuxna tog väl en och annan havreboll också.
Reklam:
Lämna en kommentar