Gurk- och avokadosoppa
Hade med mig senaste numret av LagaLätt till jobbet idag och satt och bläddrade lite i den på lunchen. Fanns ett reportage som hette “Ljuvlig middag som spirar” och var en trerätters festmeny. Jag fastnade för den enkla förrättssoppan och tänkte att den ska vi ha till förrätt idag. Inte för att vi brukar äta förrätter till vardagsmiddag (som idag bestod av köttfärssås direkt från frysen och pasta). Hur som helst, på väg hem från jobb köpte jag ingrediensera till soppan.
Till 4 små portioner
1 gurka
1 äpple (granny smith)
1 avokado
1 msk färskpressad citron
2 dl kallt vatten (eller ca 15 isbitar)
1 tsk salt
1 krm peppar
till serveringen:
25-30 räkor
1 tsk chiliolja (t ex Ravini Maloni) (jaja, lite chilipulver och olja fick duga)
1 msk hackad gräslök (vilket jag struntade i)
Sen skalar man gurka och äpple och skär i bitar. Dela avokadon och gröp ur köttet. Lägg alla ingredienserna (gurka, äpple, avokado, citronsaft, vatten, salt, peppar) i mixern och kör.
Låt soppan stå kallt en stund.
Blanda räkorna med olja och vänd eventuellt i gräslök och servera till soppan.
Sådär, färdig soppa som ser riktigt god ut.
Men..
Det här var faktiskt riktigt illa. Att det inte var en Chrisse-soppa förstod jag ganska snart. Men jag brukar ju gilla sånna här saker. Men icke. Jag åt upp räkorna och resten åkte i soporna. Usch och blä!
Kommentarer
Berith skrev 2007-04-27 klockan 01:23
Det ser gott och enkelt ut. Trodde först att det skulle bli som avacadosoppan som vi tycker är så god.
Men bilderna blev iallafall fina.
Linda skrev 2007-05-01 klockan 14:19
Jag har provat att göra en avokadosoppa en gång. Fick samma upplevelse som ni, den såg otroligt god ut, men smakade blä. Tror jag skall hålla mig till guacamole i fortsättningen, för DET gillar jag :)
Reklam:
Lämna en kommentar