Gulasch
Det regnar ute och är kallt, perfekt väder för en god gryta med andra ord. Så idag blev det en Gulasch.
Skala och skiva 300 g gul lök i ringar. Fräs i lite margarin i en gryta. Strö över 2 msk paprikapulver och låt det fräsa med i någon minut.
Tillsätt 400 g grytbitar av nötkött, 2 dl rött vin, 2 dl vatten, 1,5 buljongtärning, 2 klyftor vitlök, 4 lagerblad, 1 burk krossade tomater, 2 msk tomatpuré och 1-2 finhackade chilifrukter. Låt koka sådär 1 1/2-2 timmar under lock.
Dela 1 gul paprika och 1 röd paprika i stora bitar. Låt koka med i ytterligare en kvart.
Servera med tomatsallad och kokt potatis.
Tomatsallad gör du enkelt genom att skiva några tomater och blanda med färsk basilika, örtsalt och lite olivolja.
Kommentar: Det är enkelt att göra, men det tar tid! Värmande och gott.
Kommentarer
Caroline skrev 2007-10-07 klockan 12:06
jag har faktiskt letat efter ett enkelt gulashrecept men ej hitta. detta lät ju faktiskt enkelt så det ska jag göra nån dag!
Reklam:
Lämna en kommentar