Grilla tillbehör på stekhäll
Det går snabbt att steka upp tillbehör, morötter, fänkål, palsternacka, sockerärtor. Bara att blanda som du vill.
Såhär steker du tillbehör:
Blanda grönsaker/rotfrukter ex. morötter, palsternacka, fänkål, sockerärtor, svamp, minimajs.
Blanda med lite olja och örtkryddor och stek.
Stekt svamp
Skär svampen i tjocka skivor och fräs tills de börjar mjukna.
Ett fantastiskt gott tillbehör till exempelvis hamburgare är stekt lök.
Stekt lök på grillhäll
4 gula lökar
1 msk strösocker
Skala löken och skär i tjocka skivor. Blanda med socker. Fräs upp i lite olja tills löken är genomstekt.
Stekt potatis
Har du nypotatis över från gårdagens middag tar det inte många minuter att förvandla dem till riktigt goda småfriterade potatisar. Jag föredrar att använda förkokta potatisar, men det går lika bra att råsteka dem. Blanda gärna med lite lök. Även jordärtskocka är riktigt gott att blanda med.
Kommentarer
eGrillen skrev 2016-07-11 klockan 11:52
Stekt lök är ett absolut måste i många rätter! Ännu godare är det dock med karamelliserad lök - om man har tålamod för att göra den. :) Många gasolgrillar har för övrigt en inbyggd liten stekhäll som är väldigt smidig att slänga några tillbehör på.
Reklam:
Lämna en kommentar