Gräddstuvad blomkål med räkor

Den här indisk-inspierade grytan med curryfräst Gräddstuvad blomkål med räkor är riktigt värmande i kylan. Det finns ju mängder med olika curry-blandningar av olika styrkor, så smaka dig fram med mängden.

Gräddstuvad blomkål med räkor

Gräddstuvad blomkål med räkor

1 blomkålshuvud
1 knippe salladslök
3 vitlöksklyftor
1 msk olivolja till stekning
2 tsk curry
1 dl vatten
4 dl vispgrädde
salt och peppar

Till servering:
citronklyftor
färsk dill
massor av räkor
ris

tillagning av blomkål och räkor

Skölj blomkålen och dela den i små buketter. Skölj sallads­löken och skär i bitar. Skala och skiva vitlöken. Stek blomkål, vitlök och den vita delen av salladslöken i olja i en panna i 3–4 minuter. Strö över curry och fräs.

Tillsätt vatten och grädde och låt puttra under lock tills blomkålen börjar mjuka. Jag föredrar när det är ordentligt med tuggmotstånd kvar. Smaka av med salt, peppar och lite citronsaft (spara resten till servering).

Skölj dillen och hacka den grovt. Strö den över curryblomkålen tillsammans med resten av salladslöken och räkorna.

Lämna en kommentar




Reklam: