Glutenfritt – gott och enkelt
Utbudet av glutenfria kokböcker har verkligen exploderat senaste åren. Här är ännu en ny som kom i höstas.
Glutenfritt – gott och enkelt
Margareta Elding – Pontén
Jure Förlag
ISBN 9789172235786
Boken har tydliga kapitel; Matbröd, Bröd med bakpulver, Kex, Bullar, Mjuka kakor och efterrätter, Småkakor, Mjölmat (pizza, pannkakor etc) och Frukostflingor.
Men först en lång inledning om “Celiaki”, sädesslag, kostvanor och tips och trix för att lyckas.
Saftigt bröd med fördeg på havremjöl
Enkla frökex med kryddor och flingsalt
Chokladkaka med kraftig apelsinsmak
Millan kommentar: Den här boken är verkligen fylld av recept, lockande även för oss som inte behöver baka glutenfritt. Margareta, som skrivit boken vet vad hon talar om och verkar ha gjort en massa misstag på vägen. Till skillnad från många andra “special-kokböcker” har hon dock tagit in en riktig fotograf som tagit snygga foton på sakerna, vilket verkligen är ett plus i kanten. Nu är det inte ofta jag bakar glutenfritt, men när det är dags kommer jag definitivt att testa något från denna.
Reklam:
Lämna en kommentar