Glutenfria muffinssemlor

I butikerna har vi länge kunnat köpa semlor men för allergiker är det inte riktigt lika lätt. Här i Stockholm är det näst intill omöjligt att få tag på en glutenfri semla i butik eller på café. Jag brukar baka här hemma men det tar ju lite tid. Betydligt snabbare går det att slänga ihop dessa muffinssemlor och jag vågar mig nästan på att säga att de är godare än en vanlig semla också. För ickeallergiker är det bara att byta ut det glutenfria mjölet mot vetemjöl.

Glutenfria muffinssemlor

100 gram smör
1 dl socker
2 stora ägg
2 dl glutenfri mjölmix
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk stött kardemumma

Fyllning:
50 gram mandelmassa
3 msk vispgrädde
1 tsk vaniljsocker

2 dl vispad grädde

florsocker

Smält smöret och vispa det ihop med sockret. Blanda ner med ägg, vaniljsocker, bakpulver vetemjöl och stött kardemumma. Rör om försiktigt. Häll smeten i muffinsformar och fyll på med smet nästan ända upp till kanten. Ställ gärna formarna i en muffinsplåt. Grädda i mitten av ugnen, 175 grader i ca 15 minuter.

Riv mandelmassan och blanda den med ovispad grädde samt vaniljsocker till en jämn smet. När muffinsen har svalnat skärs toppen av. Gröp ur lite muffins och klicka i mandelmassefyllningen. Vispa grädde som du sedan spritsar på varje muffins och lägg därefter på locket och pudra med florsocker.

Glutenfria muffinssemlor

Lämna en kommentar
Reklam: