Glöggryta i advent
Alltså gör den bara! Glögg, kanel, apelsin… du vet ju redan nu att du kommer älska den!
/Linda Lagerstrand
Med den beskrivningen kunde jag ju inte låta bli att testa. Linda hade skrivit några förslag på förbättringar som hon trodde kunde göra det bättre, så jag har ändrat lite i vår variant av receptet. Resultatet blev en riktigt julig och god gryta.
Glöggryta i advent
till 4 portioner
1 kg högrev
1 gul lök
10 champinjoner (eller en burk konserverade)
2 msk tomatpure
4 msk smör
3 morötter
1 palsternacka
3 dl glögg (jag tömde lite flaskor jag hade hemma, så det blev 2 dl alkoholfri och 1 dl med alkohol)
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 kanelstång
1 pressad vitlöksklyfta
1 apelsin (både saften och skalet)
salt & peppar
till servering:
ris/potatis
grönsaker
Skala och skär morötter och palsternacka i tjocka bitar, ca 2 cm.
Skär köttet i lagom stora bitar och krydda med salt och peppar. Skär löken i klyftor. Om du använder färska champinjoner, dela på hälften. Bryn kött, lök och champinjoner i smör. Klicka i tomatpurén så att den blir lite brynt också.
Lägg alla ingredienser i slow cookern.
Fram till hit kan du fixa kvällen innan och sätta in grytan i kylen under natten.
Sätt på låg i 7-8 timmar.
Här serverad med ris och kokta Haricots verts.
Källa: Receptet kommer ursprungligen härifrån: https://lindalagerstrand.wordpress.com/2015/11/25/crockpot-glogggryta-i-advent/ Jag har dock ändrat lite i bland annat tillagningen och ingredienserna.
Reklam:
Lämna en kommentar