Getostfylld kyckling med risotto Milanese
Risotto är alltid gott och det blir inte sämre i sällskap av den här goda kycklingen.
Getostfylld kyckling med risotto Milanese
till 4 portioner
4 kycklingfiléer
200 g mjuk getost (utan kanter)
1/2 tsk färsk rosmarin, finhackad
6 rosmarinkvistar
salt & peppar
8 skivor prosciutto
olivolja
100 g babyspenat
1/2 vitlöksklyfta, krossad
ritotto milanese:
100 g smör
3 schalottenlökar, finhackade
300 g arborioris
2 dl vitt vin
1 kuvert (0,5 g) saffran
1,5 liter kycklingbuljong (varm)
salt & peppar
100 g finriven parmesan
Smält hälften av smöret till risotton och fräs löken genomskinlig och mjuk, utan att den tar färg, ca 10 minuter. Tillsätt riset och rör om, tillsätt vinet och låt koka in. Tillsätt saffran. Häll sedan i den varma buljongen, lite i taget och under ständig omröring, i ca 15 minuter. Rör sedan ner resten av smöret, salta, peppra och rör ner parmesan.
Sätt ugnen på 180 grader.
Skär en ficka i filéerna och fyll med en blandning av mosad gestost, rosmarin, salt och peppar. Lägg ut en prodscuittoskiva. Lägg på en rosmarinkvist. Lägg kycklingfiléen ovanpå och slå in hela paketet med ytterligare en skiva proscuoutto. Pensla en ugnsform med olja, lägg ner kycklingfiléerna i den och tillaga i ugnen ca 25-30 minuter, tills kycklingen är färdig.
Skär varje filé på mitten med ett snett snitt. Fräs babyspenat och vitlök hastigt i olivolja och servera kycklingen med risotton.
Källa: ELLE mat & vin nr 2, 2015.
Reklam:
Lämna en kommentar