Fyllda spättfiléer
Vi fick tag i 1 kg billiga spättfiléer en dag och kände inte att vi ville panera dem, som vi alltid annars gör. Utan den här gången blev det ljuvligt goda fyllda spättfiléer. Laxen är en liten “stump-bit” som vi fick billigt i fiskehoodan, men det går lika bra med en portionsbit som man nästa alltid hittar i frysdisken.
Fyllda spättfiléer
till 3-4 portioner
6 spättor
1 portionsbit av laxfilé
100 g kräftstjärtar
1/2 dl finhackad dill
salt & peppar
Såsen:
1/2 dl vitt vin
1 dl vatten
1 msk koncenterad fiskbuljong
2 dl matlagningsgrädde
1 msk vetemjöl
Smörfrästa tillbehör:
1 ask sockerärtor
1 rödlök
3 msk smör
färsk sparris
Pressad kokt potatis
Fisken: Sätt ugnen på 175 grader. Skär laxen i tunna bitar. Hacka kräftstjärtarna.
Lägg spättafileerna på en skärbräda och fördela laxen och kräftstjärtarna över. Krydda med hälften av dillen. Rulla ihop filéerna och lägg i en form. Krydda med salt och peppar.
Tips: Vill du ha snygga rullar, fyll dem inte lika mycket som jag gjort på fotot här, för risken är att de spricker..
Såsen: Vispa ihop vin, vatten, buljong, grädde, vetemjölet och resten av dillen. Häll såsen över fisken. Ställ in i ugnen ca 20 minuter.
Smörfrästa tillbehör: Skär rödlöken tunnt och fräs tillsammans med sockerärtorna i en rejäl klick smör. Krydda med salt & peppar.
Koka sparrisen så att den precis börjar mjukna.
Servera fisken med pressad potatis och grönsakerna.
Kommentarer
Linda - Cupcakefluffan skrev 2011-05-25 klockan 16:20
Det här hade verkligen sambon gillat :-)
Berith skrev 2011-05-25 klockan 17:27
Läckert!
En riktig festmåltid!
Mårtenssons kök skrev 2011-05-26 klockan 20:57
Vi har inte haft spätta hemma på evigheter känns det som. En fisk som vi lätt "glömmer bort", även om vi är duktiga på att äta fisk. Ibland behöver man helt enkelt bli påmind!
Reklam:
Lämna en kommentar