Fyllda crepes
Fyllda crepes
Grundrecept pannkakor:
3 dl vetemjöl
½ tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
30-50g smör
Fyllning:
(till 2-3 personer, ca 6 pannkakor)
2 dl creme fraiche
150 g riven ost (någon sort med mycket smak)
300 g kött (bog, kassler, skinka)
tillbehör:
Servera med en sallad (på fotot sallad, tomat, gurka, vårlök och en örtagårdsdressing).
Tips:
Testa olika fyllningar, byt ut köttet mot räkor och/eller crabsticks. Maries kinaröra är även den god att fylla pannkakorna med.
Pannkakor:
Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Häll sedan i resten av mjölken. Vispa sist i äggen.
Smält eventuellt fettet och rör ner det i smeten, då behövs inget extra fett vid gräddningen. Gör ganska tjocka pannkakor så att de håller för fyllningen (ca 1-1,5 dl smet per pannkaka).
Fyllning:
Blanda cremefraichen med köttet och tillsätt nästan all ost. Krydda efter behag med salt och peppar.
Fyll pannkakorna med fyllningen och lägg i en ugnssäker form. Strö över det sista av den rivna osten och ställ in i ugnen 30-40 minuter, 200 grader. Lägg folie över efter halva tiden.
Reklam:
Lämna en kommentar