Frittata med gröna ärtor, mascarpone och rostade tomater
Testade för första gången att handla från mathem och tog då även ett av deras färdiga recept och slängde ner i kundkorgen. Lättlagat trots många steg och gott. Så detta kommer vi att göra om, dock kommer jag nästa gång att lägga till någon form av kött i äggstanningen också. Kanske lite strimlad skinka tror jag kan bli gott. Kändes som att det behövdes något mer iaf.
Frittata med gröna ärtor, mascarpone och rostade tomater
till 4 portioner
Tomaterna:
250 g småtomater
1 msk olivolja
salt & peppar
Äggstanning:
5 ägg
1,5 dl mjölk
0,5 msk flytande grönsaksbuljong
salt & peppar
1 msk olivolja
Topping:
450 g gröna frysta ärtor, dock tinade
100 g mascarpone
50 g parmesan
några blad färsk basilika
salt & peppar
Tillbehör
50 g färsk bladspenat
Tina ärtorna. Sätt ugnen på 200 grader.
Tomaterna:
Halvera tomaterna och lägg dem med fröhuset uppåt i en ugnsfast form. Ringla över lite olja och krydda med en nypa salt och peppar. Rosta i ugnen ca 15-20 min.
Äggstanning:
Vispa ihop ägg, mjölk, grönsaksbuljong, salt och peppar. Värm oljan i en stekpanna och häll i äggstanningen. Stek frittatan ca 5-10 min på medelvärme. Sänk värmen mot slutet så att den inte bränns vid.
Topping:
Mosa ihop de tinade ärtorna med mascarpone, parmesan, finhackad basilika och olja med en gaffel. Smaka av med salt och peppar.
Fördela ärtblandningen jämt över frittatan och sätt in i ugnen ca 10 min så att den stelnar och gräddas till en fin yta.
Toppa frittatan med de ugnsrostade tomaterna och servera tillsammans med spenat.
Källa:Receptet är delvis ändrat men kommer ursprungligen härifrån: https://www.mathem.se/recept/frittata-med-grona-artor–mascarpone-och-rostade-tomater
Reklam:
Lämna en kommentar