Frikadeller och tomatsoppa
Kan inte minnas att jag någonsin varit speciellt förtjust i tomatsoppa och tomatjuice är något av det värsta jag vet. Men trots det så blev jag sugen på tomatsoppa. Bestämde mig för att göra frikadeller och ringde mamma för att fråga hur man gör.
– Som köttbullssmet fast lite lösare, var svaret jag fick.
Jaha, bara att sätta igång då.
Frikadellsmet:
1 dl ströbröd
1 dl vatten
1 dl vispgrädde
500 g malet kött
1 ägg
salt
peppar
1-2 köttbuljongtärningar (till kokvattnet)
Blanda ingredienserna till smeten och gör små köttbullar. De ska egentligen vara jättesmå, men jag var lite lat.
När du rullat färdigt tar du fram en stor kastrull, fyller med vatten och 1-2 tärningar köttbuljong. Sen lägger du försiktigt ner bullarna (gör det i omgångar) och väntar tills de flyter upp till ytan (ca 5 minuter). När de är klara tar du upp dem och lägger i nästa omgång.
Soppan “fuskade” jag med och tog Campbells färdiga “Klassisk tomatsoppa”. Värmde soppan och la i frikadellerna.
Soppan serverades sedan med en klick creme fraich.
Och resultatet? Jo, det var gott, men nu dröjer det innan jag får för mig att jag är sugen på tomatsoppa igen :-)
Reklam:
Lämna en kommentar