Foliebakade palsternackor med citron och timjan
Ur boken Markus höst- och vintermat har vi lånat dagens recept. Det är precis lika enkelt som det verkar och riktigt gott. Den söta palsternackan ihop med citronen är ett perfekt tillbehör under såväl vintern som sommaren. Fast till sommaren tänker jag göra dessa på grillen istället, kommer blir supergott!
Foliebakade palsternackor med citron och timjan
ca 700 g palsternackor, skalade och delade på längden
4 msk neutral olja
rivet skal och saft av 1 citron
flingsalt och svartpeppar
rikligt med färska timjankvistar
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg palsternackorna på dubbla ark aluminiumfolie. Ringla över olja, citronskal och saft. Krydda rikligt med flingsalt och peppar. Lägg på timjan. Täck med dubbla ark folie och vik ihop kanterna.
Baka i mitten av ugnen ca 1 timme.
Källa: Markus höst- och vintermat av Markus Aujalay
Serveringsförslag:
Fläskfilé, bernaiesås, rödbetor och broccoli.
Reklam:
Lämna en kommentar